Financiar

#euro #piata interbancara #crestere euro #record euro

Euro a inregistrat un nou record pe piata interbancara

Leul continua sa se deprecieze in raport cu moneda euro, la finalul sedintei interbancare de luni rata de schimb atingand un nou record: 4,64 lei/euro. In ceea ce priveste cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), acesta a atins la randul sau un maxim istoric, de 4,6009 lei/euro. Un maxim istoric a inregistrat si dolarul: 3,7999 lei/dolar.

Premierul Victor Ponta este insa optimist si sustine ca evolutia monedei nationale in raport cu euro se va "normaliza" de saptamana viitoare. Ponta este de parere ca leul se va intari dupa ce criza politica se va incheia prin votul la referendumul pentru demiterea presedintelui si dupa ce rezultatele Executivului vor fi certificate de misiunea FMI.

La randul sau, Crin Antonescu, presedintele interimar al Romaniei, este de parere ca dupa referendum situatia se va calma in ceea ce priveste evolutia cursului leu-euro. "Cert este ca dupa 30 iulie, in chip absolut firesc, lucrurile se aseaza. Se aseaza, trebuie sa o spun, intr-una din variante. In cealalta mai putin", a declarat Crin Antonescu la Digi24.

Sursa foto: ziarulring.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea