Financiar

#criza gazelor #reactie estonia #nord stream #urmas paet #gerhard schroeder

Estonia spune ca UE nu si-a dat inca acordul pentru Nord Stream

Ministrul eston de externe, Urmas Paet , l-a contrazis pe fostul cancelar german Gerhard Schroeder , care declarase ca toate statele UE sustin proiectul Nord Stream , gazoduct ce ar aproviziona Europa cu gaz rusesc ocolind Ucraina.

"Statele UE nu au putut sa-si dea acordul nici macar din punct de vedere teoretic pentru pozitionarea gazoductului ruso-german Nord Stream , intrucat, pana in prezent, nu s-a facut o evaluare a influentei constructiei gazoductului asupra mediului", a declarat ministrul Paet, comentand declaratia facuta de Schroder in cadrul intrevederii cu premierul rus, Vladmir Putin, transmite agentia RIA Novosti.

O decizie finala va fi luata dupa prezentarea acestei evaluari, a subliniat seful diplomatiei estone, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Tallinn.

Seful diplomatiei estone considera ca Rusia si Gazprom ar putea folosi situatia de criza pentru a convinge Europa ca nu ar trebui sa aiba incredere in statele de tranzit. De asemenea, el a facut apel catre statele UE de cautare a unor cai alternative de aprovizionare cu gaz. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea