Financiar

#fmi #pib #prognoza #berd

Estimarea BERD privind reducerea PIB cu 3% este pesimista

FMI va revizui in urmatoarea perioada prognoza privind scaderea PIB al Romaniei in acest an, in prezent de 0,5%, a declarat, luni, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks , care considera ca estimarea BERD privind reducerea PIB cu 3% este pesimista, informeaza Mediafax.

"Eu nu as fi atat de pesimist ca BERD. As spune ca prognoza BERD este pesimista", a declarat Franks, intrebat cum comenteaza prognoza bancii.

El a spus ca principala provocare pentru FMI va fi sa intoarca trendul economiei Romaniei, astfel incat aceasta sa iasa din recesiune.

In ceea ce priveste reformele structurale realizate de statul roman in ultimele luni, Franks a precizat ca exista domenii unde "lucrurile se misca foarte bine", dar sunt si sectoare in care procesul de reforma trebuie accelerat.

"Trebuie sa mergem inainte cu reforma pensiilor, intarziata in ultimele luni, dar si cu legea salarizarii unice . Per total insa s-a realizat un progres semnificativ in ultimele luni", a continuat oficialul FMI.

Referitor la tinta de deficit bugetar stabilita pentru acest an, de 6,8% din PIB, Franks a aratat ca este prematur sa se discute despre o posibila modificare a acesteia.

El a explicat ca FMI va discuta despre tinta de deficit bugetar cu Ministerul Finantelor si ca o echipa FMI se afla deja la sediul institutiei pentru a analiza datele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea