Financiar

#dobanda cheie fed #apreciere yen euro #cotatii valutare depreciere #dolari scadere yen

Dolarul a coborat la minimul ultimilor 13 ani fata de yen

Dolarul a coborat miercuri pana la cel mai mic nivel al ultimilor 13 ani fata de yen si fata de euro este situat la un minim al ultimelor doua luni si jumatate, dupa ce banca centrala a Americii, Federal Reserve , a decis sa reduca dobanda cheie .

Indicele dolarului a scazut cu aproximativ 0,1%, pana la 80,087 puncte. Fata de yen, dolarul s-a depreciat cu 0,3 puncte procentuale pana la 88,82 yeni, dupa ce saptamana trecuta era cotat la 88,10 yeni, informeaza Bloomberg.

Euro a atins cel mai mare nivel din ultimele doua luni si jumatate, de 1,4192 dolari. Ulterior, moneda unica s-a depreciat usor la 1,4046 dolari. Euro ar putea creste pana la 1,45 dolari pana la finalul lunii, chiar daca perspectiva economica din zona euro ramane sumbra, este de parere un analist.

Federal Reserve a coborat dobanda cheie pana la un nivel ce nu a mai fost inregistrat vreodata si i-a atribuit o marja de fluctuatie de la 0 la 0,25%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea