Financiar

#imprumut #bani #dobanda #credit #rata #banca.

Dobanzile urca la lei si la euro. Cresc ratele la credite

Cei care au de platit rate la credite incep sa resimta in buzunare efectele nervozitatii investitorilor de pe pietele financiare, in conditiile in care dobanzile - atat la lei, cat si la euro - au intrat din nou pe o panta de crestere, dupa ce optimismul din primavara ieftinise imprumuturile, scrie Ziarul Financiar.

La Bucuresti, bancile isi imprumuta in prezent lei intre ele pe piata monetara la dobanzi de 6,8% pe an pentru maturitatea de trei luni (valoarea Robor calculata ieri de BNR), in crestere cu peste doua puncte fata de nivelul de 4,7% pe an, atins in aprilie. Dobanda pe piata ajunge astfel din nou sa depaseasca rata cheie a BNR, de 6,25% pe an, dupa ce in primavara coborase considerabil sub aceasta. Pentru un client cu un credit de 20.000 de lei, rambursabil in cinci ani, cu dobanda calculata in functie de Robor plus o marja de cinci puncte procentuale, cresterea Robor face ca rata lunara sa urce de la 422 la 443 de lei, adica cu 5%.

 ( citeste continuarea in Realitatea.net )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea