Financiar

#divort #tribunal #notariat #majorari taxe #divort primarie

Divortul devine un lux prin noile majorari

Dupa ce s-a adoptat legea care permite ca procesul de divort sa fie facut la notar si la primarii, au aparut si primele conflicte intre aceste doua institutii, care au dus la majorarea taxei de divort.

Daca in acest moment, taxa de divort se ridica la suma de 500 de lei, in conditiile in care pana acum divortul era mai ieftin chiar si de 10 ori la primarii, in unele orase fiind chiar gratuit, acum, potrivit unei noi reglementari, taxa de 500 de lei va putea fi majorata de primarii cu pana la 20%.

Aceasta masura a fost luata deoarece notarii publici erau contrariati ca primariile le fac concurenta neloiala, tinand cont ca taxa de divort la notar este de 625 de lei.

Astfel, cea mai ieftina modalitate de a divorta ar fi cea de la tribunal, unde taxa este de 39 de lei, desi initial se adoptase masura ca acest tip de proces sa aiba loc in cadrul primariilor tocmai pentru a scapa tribunalul de aceasta sarcina.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea