INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Financiar

# venituri ferma #venituri #afaceri

Diversificarea veniturilor la ferma: Idei de afaceri

Fermierii se confrunta azi cu o serie de provocari legate de schimbarile climatice, de pierderea calitatilor solului, de boli si daunatori la plante, precum si de exigentele crescute ale consumatorilor in ceea ce priveste produsele ecologice. Este greu sa rezisti intr-un mediu instabil si de multe ori imprevizibil, de aceea multi dintre intreprinzatorii din agricultura apeleaza la surse de diversificare a veniturilor.

 

Daca ai idei de afaceri prin care sa poti valorifica in mod inedit potentialul fermei tale, poti opta pentru un credit flexibil, o finantare care sa tina cont de specificul activitatii si de posibilitatile tale de rambursare in functie de ciclul anual al culturilor si valorificarii recoltelor.

Ce afaceri poti dezvolta pentru diversificarea veniturilor la ferma?

O modalitate de a aduce venituri in ferma, pe care o folosesc multi intreprinzatori este vanzare produselor direct din ferma, fara intermediari. Standuri, aprozare, tarabe in pietele agroalimentare sau livrarea la usa consumatorilor a laditelor cu produse proaspete sunt metode apreciate de cumparatori.

De asemenea, o practica noua, care capata amploare si in fermele din Romania este culegerea legumelor sau fructelor direct de pe camp, solarii sau din livada, de catre cumparator. Se scuteste astfel mana de lucru implicata in recoltare, iar clientii se bucura de experienta autentica a culesului si de prospetimea roadelor.

Dezvoltarea unei afaceri care sa prelucreze recoltele direct in ferma este o oportunitate promitatoare in contextul cresterii interesului pentru alimentele sanatoase, de productie locala. Un atelier de prelucrare a legumelor si fructelor, prin prepararea si comercializarea de conserve in serie mica, o moara pentru macinatul graului si porumbului sau o brutarie cu materie prima din recoltele fermei pot constitui surse suplimentare de venit la ferma si totodata afaceri de succes.

Prestarea de servicii pentru lucrarile agricole, pentru alti fermieri, cu utilajele si tehnologia din dotare pot aduce, de asemenea, venituri la ferma, intrucat multi dintre mici fermieri nu dispun de tractoare, utilaje pentru semanat, erbicidat, prasit sau recoltat.

Credite flexibile, prin care iti poti pune in aplicare ideile

Pentru valorificarea ideilor tale de afaceri, prin care sa iti poti completa veniturile de la ferma, ai nevoie de investitii si de finantare. Poti obtine credite rapid si in conditii flexibile, de la o institutie financiara non-bancara care sprijina de peste 13 ani fermierii pentru a-si dezvolta afacerile si a face fata provocarilor unui mediu economic instabil si unor conditii meteorologice din ce in ce mai imprevizibile.

Fermierii pot primi rapid, cu birocratie simplificata, credite pentru investitii, pentru implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, precum si pentru scont si factoring. Pentru accesarea unui credit este nevoie doar de parcurgerea unor pasi simpli, prin care poti ajunge de la idee la afacere de succes prin care iti poti diversifica veniturile la ferma.

In primul rand, trebuie sa contactezi institutia de creditare si sa ii expui proiectul tau. O echipa mobila se va deplasa la fata locului, va analiza situatia si vei primi suport si consiliere in identificarea celor mai rentabile surse de finantare. De asemenea, ai parte de asistenta de specialitate in intocmirea dosarului. Documentele vor fi analizate si, dupa aprobarea dosarului, vei incasa simplu si rapid finantarea de care ai nevoie.

Creditele se acorda pe o perioada de pana la 84 de luni, iar rambursarea se face convenabil, de doua ori pe an, corelat cu perioadele de recoltare. Este de o maniera eficienta si rapida de a obtine bani cu ajutorul carora sa iti pui in aplicare ideile de afaceri pentru diversificarea veniturilor la ferma.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea