Financiar

#tichet de vacanta #angajat #impozit #salariu #diurna # impozit pe diurna

Diurnele angajatilor vor fi impozitate la fel ca salariile

Indemnizatiile pe care angajatii le primesc pentru deplasarile in tara sau in strainatate vor fi impozitate ca si salariile, potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal, pus in dezbatere publica de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

In prezent, indemnizatia de deplasare acordata salariatilor era deductibila fiscal daca nu depasea de 2,5 ori nivelul pentru institutii publice .

Proiectul prevede 'eliminarea limitarii deductibilitatii fiscale a cheltuielilor cu indemnizatia de deplasare acordată salariatilor la 2,5 fata de nivelul pentru institutii publice, in vederea sustinerii activitatii desfasurate de contribuabili, in corelare cu impozitarea acestor drepturi de deplasare cu reglementările privind impozitul pe venit, respectiv contributii sociale '.

Acelasi proiect de act normativ stipuleaza ca tichetele de vacanta acordate de angajator, potrivit legii, nu vor mai fi impozitate. In prezent, contravaloarea tichetelor de vacanta acordate angajatilor este inclusa in categoria veniturilor impozabile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea