Financiar

#shopping cumparaturi reduceri #lichidare stoc reduceri #vanzare case apartamente #criza financiara

Discounturi pe timp de criza in Romania

Criza financiara a lovit toate sectoarele afacerilor mici mijlocii si in deosebi mari. Cei care erau odata mari au devenit medii, cei medii au devenit mici si cei mici au fost ingropati in datorii.

Astfel multi retaileri care activeaza in domeniul electronicelor, electrocasnicelor, turismului, de imbracaminte, de incaltaminte, de constructii, transport aerian si piata auto, fug de faliment ca naiba de tamaie.

In plina criza financiara, cei care au ceva lichiditati, n-au salariul micsorat si jobul le este stabil, pot iesi la un "shopping spree" in anul 2009, pentru ca vor avea cu siguranta ce sa cumpere. Discounturile pot sa ajunga in perioada imediat urmatoare chiar si peste 40%, in cazul produselor scumpe precum apartamentele sau masinile, scrie Capital.

Articolele vestimentare deja se gasesc in marile centre comerciale, la standurile firmelor mari si nu numai, la preturi reduse cu pana la 80%. Reducandu-si cheltuielle de consum, pe fondul crizei financiare, populatia forteaza pe cei care au ramas cu stocurile in depozite sa reduca masiv preturile. Lipsa cererii le aduce minusuri din cauza banilor blocati in marfa. In aceste conditii dau si doua articole la pret de unul numai sa isi goleasca depozitele.

Daca vrei o casa in 2009, ai mari sanse sa primesti si un elicopter numai sa o cumperi. Mobila de bucatarie cadou este deza un gest des intalnit la marii dezvoltatori. Pe de alta parte, masinile si elicopterele oferite cadou la achizitia unui imobil sunt o noutate. Spre exemplu AlfaRom Holding a redus preturile garsonierelor si apartamentelor detinute in Bucuresti, Bran si Sinaia cu 24%. Alti dezvoltatori negociaza pana la discounturi de 35% si dau gratis oferte de tipul "bucatariei complet utilate" sau excursii de lux pentru fiecare cumparator.

Esti pasionat de electronice si vrei sa iti dotezi casa cu cel mai "fidel" sound de pe piata? Visul acesta poate deveni real. Producatorii taie din costuri pentru a supravietu unui eventual val de criza, asemanator cu cel din industria auto. Reprezentanti ai Domo declarau acum o saptamana ca intr-o astfel de situatie nu ar rezista multi retaileri de electronice si electrocasnice din Romania.

"Inca de anul trecut, au fost vizibile scaderi de pret pe anumite categorii, conform rapoartelor din piata. Monitoarele LCD au inregistrat scaderi de pret cu 10%, iar notebookurile cu circa 30%", a declarat directorul de marketing al PCfun, Madalin Durca. Flamingo deja a redus preturile tuturor categoriilor de produse cu pana la 60%, din cauza ca a incheiat anul cu stocuri foarte mari.

Turismul va fi un al segment al pietei de consum ce va fi obligat sa aplice reduceri. Agentiile, dupa cum stim cu totii, sunt multe iar clientii devin din ce in ce mai putini. "Daca numarul tu¬¬ristilor a crescut in trecut cu 20% de la an la an, in 2009, suntem in expectativa, sperand sa se pastreze numarul de turisti din 2008", a declarat presedintele Prestige Tours , Mircea Vladu.

Cel mai sigur lucru este ca strainatatea va avea cele mai mari ieftiniri. Concediile peste hotare, de ce nu chiar in Hawaii, vor avea ajustari mari ale preturilor. Spre exemplu un sejur de 7 zile in Dubai poate sa ajunga la 800 de euro la un hotel de patru stele. Rabla ne salveaza Dacia si ceilalti producatori straini strang si ei cureaua.

"Dacia s-a angajat sa prezinte o oferta comerciala proprie doar in favoarea clientilor care vor beneficia de programul Remat 2009, de indata ce acesta va fi lan¬sat", au declarat oficiali ai companiei autohtone producatoare de masini. Atata timp cat toate categoriile auto vor inregistra scaderi de pret in conditiile in care productia depaseste cererea.

Anul 2009 poate sa fie unul bun pentru a cumpara o masina dorita de mult timp, la un pret redus cu cateva sute bune de euro. Mult mai ieftine decat masinile, hainele vor fi la mare cautare in 2009. Fie ca e rochie de fite sau bluza de mers la serviciu, preturile intra la apa cu pana la 80%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea