Financiar

#criza #imobiliare #dezvoltatori

Dezvoltatorii imobiliari, rupti de realitate?

"Intre 2003 - 2008 au venit foarte multi straini care au cumparat si au contribuit astfel la cresterea preturilor . Acum, in 2010 dezvoltatorii au impresia ca strainii se vor intoarce si vor plati la fel de multi bani. Oamenii nu au inteles ca suntem in 2010 si ca avem o criza economica mondiala si in Romania. 60-70% dintre ei nu au conexiune cu realitatea", a declarat Ilas Papageorgiadis, CEO al , intr-un interviu acordat Bloombiz.ro.

Cum merg lucrurile pe piata imobiliara de la inceputul acestui an? Se va adanci blocajul?

Acum, dupa primul trimestru vedem ca piata continua sa fie inghetata.

Numai in domeniul rezidential lucrurile se misca putin, si totodata mai avem cateva tranzactii in domeniul proprietatilor care produc venit.

Asadar piata o sa ramana in continuare blocata in 2010, din simplul motiv ca bancile nu sunt inca pregatite sa acorde bani oamenilor.

In vreme ce dezvoltatorii imobiliari asteapta ca preturile sa creasca, investitorii asteapta ca acestea sa scada.

Daca romanii castiga atat de putin in comparatie cu restul europenilor cum de avem inca aceste preturi imobiliare inaccesibile si pentru clasa de mijloc?

Daca vrem sa fim realisti trebuie sa intelegem cateva lucruri. In primul rand faptul ca dezvoltatorii imobiliari sunt romani, nu alta nationalitate.

De ce mentin preturile foarte ridicate? Pentru ca in 2003 – 2008 au venit foarte multi straini care au cumparat si au contribuit astfel la cresterea preturilor.

Acum, in 2010 dezvoltatorii au impresia ca strainii se vor intoarce si vor plati la fel de multi bani.

Oamenii nu au inteles ca suntem in 2010 si ca avem o criza economica mondiala si in Romania. 60-70% dintre ei nu au acesta conexiune cu realitatea.

(citeste continuarea pe Bloombiz.ro)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea