Financiar

#crestere pret carne #depreciere leu crestere #criza economica

Deprecierea leului va majora pretul carnii cu 25%

Pretul la carne se va majora cu pana la 25% in 2009 in conditiile in care leul pierde tot mai mult in fata monedei europene, a declarat, vineri, presedintele Asociatiei Romane a Carnii ( ARC ), Sorin Minea .

"Suntem dependenti de materiile prime din import, si in conditiile in care leul se depreciaza in raport cu euro in acest ritm, pretul carnii va creste in 2009 cu 5 pana la 25%", a explicat presedintele ARC, citat de NewsIn. Minea a adaugat ca si in conditiile in care pe piata europeana preturile vor ramane neschimbate, in Romania preturile din intreaga Industrie Alimentara se vor majora din cauza deprecierii monedei nationale.

De asemenea, pretul la produsele finite din carne aduse in tara prin intermediul cometului intracomunitar se va majora cu acelasi procent cu care va creste moneda euro, a spus Minea. Referitor la evolutia pietei de profil, Sorin Minea a explicat ca vanzarile de carne nu vor scadea, pentru ca se va cumpara de pe piata "la negru", explicand ca impozitarea excesiva din Romania duce la exacerbarea pietei negre.

"Vanzarile de carne, nu vor scadea in 2009, insa in conditii unor impozite atat de mari, va disparea piata impozabila a carnii, toti marii producatori orientandu-se catre productia la negru. Deja unii dintre marii producatori din Romania au inceput sa isi vanda produsele la negru", a mai adaugat presedintele ARC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea