Financiar

#depozite bancare #economii #siguranta

Depozitele bancare, modalitatea simpla de a-ti pastra economiile in siguranta

Rezervele financiare sunt extrem de importante pentru orice familie, iar banii pe care ii economisim astazi ne vor fi cu siguranta de folos maine.

Mai ales in perioadele financiare nesigure, economisirea banilor este esentiala pentru bunul mers al lucrurilor in fiecare familie. La fel de important insa este sa gasim variante pentru a ne spori economiile. Una dintre cele mai populare solutii pentru pastrarea economiilor a fost si in 2022 depozitul de economii.

De ce preferam sa ne pastram banii in depozite la banca? Pentru ca este o solutie la indemana, cunoscuta si accesibila tuturor. In plus, depozitele bancare, in lei sau in euro, sunt in cea mai mare parte garantate de stat, prin Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare. Asadar: iti pastrezi banii in siguranta, mereu la indemana in momentul in care ai nevoie de ei. In plus, atunci cand alegi un depozit cu o dobanda avantajoasa, te bucuri si de sporirea economiilor tale.

Ce tipuri de depozite bancare poti accesa?

Oferta bancilor este mereu diversificata, menita a veni in intampinarea clientilor cu cea mai potrivita varianta pentru acestia. Poti opta, de exemplu, pentru un depozit la termen in lei sau in euro sau alta valuta. Poti alege varianta cu capitalizare, caz in care la finele perioadei dobanda se adauga sumei initiale si te bucuri de compunerea acesteia – adica primeste, la randul ei, o dobanda. Poti alege un depozit cu prelungire automata sau unul in care banii sunt virati in contul curent in momentul in care depozitul bancar a ajuns la termen.

In functie de dobanda, poti alege un depozit cu dobanda fixa sau unul cu dobanda variabila, ce poate creste pe masura ce dobanzile din piata cresc. Cea mai populara varianta ramane cea a depozitului cu dobanda fixa, capitalizare si prelungire automata.

Tu alege insa cel mai bun depozit bancare pentru tine si familia ta! Ia adica in considerare propria situatie si propriile nevoi si fa-ti calculele cu atentie, pentru a alege varianta potrivita. 

Ce spui de un depozit la termen constituit online?

Timpul fiecaruia dintre noi este atat de pretios si ne propunem atat de multe pentru fiecare zi, incat orice ora castigata este importanta. Ce-ai spune daca in loc de a face lunar un drum la banca pentru diverse operatiuni, le-ai putea efectua din confortul propriei locuinte? Acest lucru este posibil chiar si cu deschiderea unui cont sau un depozit bancar!

Patria Bank iti ofera astazi un serviciu cum nu se poate mai util: depozite bancare online cu Patria de Oriunde. Acesta iti permite sa te bucuri de servicii bancare 100% online, pe care le accesezi din confortul casei tale – sau de oriunde te afli. Poti sa deschizi un cont si un depozit 100% online prin platforma noastra.

Daca nu esti inca client Patria, poti beneficia de depozitele noastre bancare la dobanzi preferentiale. De exemplu, ai 8,5% dobanda pe an pentru depozitele pe 12 luni constituite pana la 31.01.2023, prin platforma online in lei si 2,75% pentru cele in euro. In plus, constitui depozitul exclusiv online si cu un apel video, fara drumuri la banca.

De dobanzi foarte bune te bucuri si atunci cand constitui un depozit in una dintre sucursalele Patria Bank. Asa ca, indiferent de preferinte, gasesti oportunitati foarte bune de sporire a economiilor tale, la Patria Bank. Iar pentru partea de siguranta, nu trebuie sa iti faci griji! Patria Bank S.A. este o institutie de credit participanta la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din Romania, asa ca banii tai sunt asigurati in limita plafonului maxim comunicat de acesta (100.000 de euro).

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea