Financiar

#declaratii de venit #depunere online #anaf #contribuabil #declaratia privind veniturile realizate pentru anul 2008

Declaratiile de venituri pot fi depuse si pe internet

Contribuabilii persoane fizice au posibilitatea, incepand de vineri, sa depuna si online declaratia privind veniturile realizate pentru anul 2008 , pe langa cele doua metode existente deja: prin posta (cu confirmare de primire) sau direct la registratura.

Pentru depunerea on-line a Declaratiei privind veniturile realizate, persoanele fizice trebuie sa detina certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditati in conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica. Urmatorul pas este sa se inregistreze ca utilizatori ai serviciului "Depunere declaratii on-line", prin transmiterea, in format electronic , a documentului de confirmare a certificatului calificat, existent pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Documentul de confirmare va fi semnat digital de catre solicitant si confirmat, prin semnatura electronica a autoritatii de certificare, in conformitate cu instructiunile de utilizare a serviciului "Depunere declaratii online", se arat in comunicatul emis de ANAF.

Confirmarea dreptului de utilizare a serviciului "Depunere declaratii online", existent pe portalul ANAF, se transmite persoanei solicitante, prin posta electronica, la adresa mentionata in documentul de confirmare. Completarea si transmiterea declaratiilor fiscale se efectueaza in conformitate cu instructiunile de utilizare a serviciului "Depunere declaratii online", utilizandu-se formularele de declaratii fiscale existente pe site.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea