Financiar

#decizie #impozite #taxa #ilegalitate #impozitare #taxa clawback

Taxa clawback este neconstitutionala!

Includerea TVA in baza de impozitare a taxei clawback este nelegala, a decis ieri Curtea Constitutionala a Romaniei. Judecatorii Curtii au stabilit ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului 77/2011 privind aceasta taxa este partial neconstitutionala, deoarece se aplica o dubla impozitare pe medicamente.

Dragos Damian, presedintele Asociatiei Producatorului de Medicamente Generice din Romania (APMGR), a declarat pentru Mediafax ca decizia CCR este "una justa si asteptata", care elimina un "nonsens fiscal".

Taxa clawback a fost introdusa la sfarsitul anului 2009 si prevede ca toti producatorii de medicamente trebuie sa contribuie la finantarea sistemului sanitar de stat cu o suma care poate varia intre 5 si 11% din veniturile rezultate din vanzarea produselor.

Potrivit legii, neplata acestei taxe duce la eliminarea tuturor medicamentelor producatorului de pe lista de medicamente compensate si gratuite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea