Financiar

#berd #europa #venituri #debitori #Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare

Debitorii din Europa emergenta, grav afectati de criza

Persoanele cu din tarile emergente din europa au fost afectate de criza intr-o mai mare masura decat persoanele fara datorii, in cu situatia din tarile din Europa Occidentala, se arata intr-un raport al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Tarile emergente sunt statele din Europa Centrala si de Est, Europa de Sud-Est si Ucraina, se precizeaza in raportul BERD.

Acest efect a fost resimtit de persoanele care au experimentat unul sau mai multe socuri negative privind veniturile (reducerea salariului sau pierderea locului de munca ) si a fost mai accentuat in cazul persoanelor cu credite ipotecare in valuta.

In 2010, doar 5% din populatia Europei emergente avea un , comparativ cu 26% in . Din aceste credite, 42% erau denominate in valuta, iar 13% erau restante la sfarsitul anului. In contrast , in tarile occidentale , creditele ipotecare in valuta erau aproape inexistente, iar nivelul restantelor era de 2%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea