Financiar

#scumpire gaze #pret gaze #domeniul energiei #gaze livrate populatiei

De la 1 iulie se scumpesc gazele

Comitetul de Reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei a anuntat, vineri, ca a aprobat un nou proiect de modificare a tarifelor la gaze. Astfel, de la 1 iulie, pretul gazelor livrate populatiei si clientilor noncasnici va creste in doua etape, cea de-a doua fiind programata pentru luna octombrie.

Astfel, de la 1 iulie, pretul gazelor va fi majorat cu 8%, iar de la 1 octombrie acesta va creste cu 2%. De asemenea, pretul gazelor livrate clientilor noncasnici va fi cu 3% mai mare, incepand cu 1 iulie, cat si in cea de-a doua etapa de majorare, 1 octombrie.

Aceasta crestere de 3%, ce intra in vigoare de la 1 iulie, este insa mai mica decat cea vehiculata in calendarul de modificare treptata a preturilor pentru gazele naturale, care se ridica la 5%. Procentul de 3% a fost hotarat dupa o inregistrare favorabila a preturilor de import si a necesarului de import pentru acoperirea consumului de gaze, potrivit unui comunicat ANRE.

Sursa foto: energielive.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea