Financiar

#imobiliare #cumparator #apartament

De ce se feresc cumparatorii de agentiile imobiliare?

"Un agent imobiliar nu are voie sa dea un anunt in publicitate, sa pretinda ca vine de la un proprietar, iar in momentul in care un client raspunde sa dea peste o agentie imobiliara . Este ilegal. Acest lucru se intampla pe piata imobiliara de astazi", a declarat Dan Negulescu, presedinte al Asociatiei Profesionale a Agentilor Imobiliari din Romania, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro.

In opinia acestuia, lipsa legislatiei dedicata acestui segment a dus la o "inundatie" de persoane care se pretind a fi agenti imobiliari , fara respect pentru legi sau etica profesionala.

Unde se situeaza piata imobiliara, in prezent?


Piata imobiliara se imparte in doua segmente foarte importante.

In primul rand, este vorba de piata investitorilor speculativi, care inregistreaza o stagnare, si cea a persoanelor care se gandesc sa-si achizitioneze o casa.

Aici, in functie de pret si posibilitatile economice, tranzactiile sunt normale sau mai scazute.

Programul "Prima Casa" reprezinta unul dintre programele guvernului care a lasat urme in economia romaneasca .

Acesta a functionat foarte bine anul trecut si, cu toate ca nivelul de garantare a creditarii a fost 60.000 euro, preturile medii la care s-au efectuat tranzactii au fost in jurul sumei de 42.000 euro.

Se pare ca nivelul speculativ al pietei nu mai e atat de puternic pe fondul prelungirii crizei.

Este o greseala a Executivului prin faptul ca a crescut nivelul de garantare a creditelor.

Din punct de vedere al impingerii programului “Prima Casa” catre proprietatile noi, omitem exact scopul acestui program.

“Prima Casa” reprezinta primul pas in achizitionarea unei case, este un proces, un bulgare de zapada. Daca il omori din fasa, nu functioneaza.

Nimeni nu ar trebui sa aiba pretentia ca dupa 6 luni acest program sa se demonstreze a fi un succes deosebit si sa se termine toti banii.

Trebuie ca bancile sa-si faca marketing si statul sa dea stimulente. Acest program trebuie continuat, iar rezultatele se vor vedea in cativa ani.

De exemplu, in SUA, programul “Prima Casa” este un succes exceptional, dar dupa 3 ani.

Scopul programului este sa ofere o varianta la nivelul cetateanului mediu, pentru a-si putea cumpara o casa.

Scopul acestuia nu este de a sprijini o anume clientela politica sau anume grupuri de interese.

(citeste continuarea pe Bloombiz.ro)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea