Financiar

#accize #pret benzina #crestere pret benzina #pret petrol

De ce creste pretul benzinei in Romania?

Pretul benzinei din Romania este pe o panta ascendenta, pe masura ce pretul petrolului la nivel mondial creste din cauza tensiunilor dintre Uniunea Europeana, SUA si Iran.

Petrom a anuntat marti dimineata cresterea pretului benzinei, dupa doua luni de stagnare, pusa pe seama cresterii preturilor internationale, din cauza inrautatirii situatiei din stramtoarea Ormuz, cea mai mare poarta pentru exporturile de "aur negru".

Guvernul de la Teheran s-a intrunit luni pentru a discuta despre posibile masuri de retorsiune impotriva embargoului impus de Uniunea Europeana, care trebuie sa intre in vigoare in luna iulie. Decizia Comisiei Europene este considerata de multi o "gafa" in conditiile in care Europa nu era, pana acum, implicata in problemele dintre Statele Unite si Iran.

"Petrom a marit cu 6 bani pe litru pretul benzinei, dupa doua luni de inghetare, acum cand, in Golful Persic exista probleme foarte mari. Parlamentul iranian s-a reunit si a vorbit despre masuri de retorsiune asupra embargoului pus de UE. Aceasta e cauza pentru care in Romania incep sa creasca preturile, fiind racordate la cotatiile internationale", a declarat Ionel Blanculescu.

Din pretul benzinei la pompa, 54% merge catre stat, fiind alcatuit din accize si TVA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea