Financiar

#marketing online #video

De ce continutul video de marketing online nu mai este optional, ci obligatoriu

O singura imagine face cat o mie de cuvinte. In limbaj de marketing online adus la zi, citatul se poate traduce in: un singur clip poate face cu 46% mai multi privitori sa viziteze un site, potrivit specialistilor.

La inceputul lui 2017, terenul continutului video colora strategiile de marketing online pentru ca era inovativ, atragator si chiar interactiv. In cateva luni, marketerii l-au trecut de la o idee noua de incercat la trebuie facut. Continutul video a fost primit cu bratele deschise inclusiv de catre retelele sociale, care ii acorda vizibilitate peste alte optiuni, precum fotografia, textul sau link-ul.

Agentia de marketing online Lemon Ice se ghideaza, printre altele, dupa aceste cifre, atunci cand construiesc o campanie de marketing online. Se adreseaza acelor 52% dintre consumatori care spun ca dupa ce vizioneaza un clip, au mai multa incredere in deciziile lor de cumparare.

Ce schimba continutul video in marketing online

  • Google: Este de 50 de ori mai usor sa obtii un Page Rank de 1 cu un video;
  • Mail: Un mesaj care contine un video are o rata de click-through de 96%;
  • YouTube: Peste un miliard de vizitatori petrec, in total, peste 4 miliarde de ore pe platforma internationala de continut video;
  • Intentia utilizatorului: Circa 59% dintre cei din personalul unei companii prefera sa vizioneze un clip decat sa citeasca un text;
  • Branding: Dupa ce priveste un clip, utilizatorul are sanse cu 97% mai mari sa isi doreasca sa achizitioneze un produs si cu 139% mai mari sa asocieze clipul cu un brand;

La inceputul toamnei lui 2017, continutul video insumeaza deja 90% din traficul pe internet mobil. Statisticile pot continua, insa concluzia este aceeasi: un clip face cat o mie de fotografii si mult mai multe cuvinte.

Consecinte in marketing online

Care este, insa, reversul medaliei acestei tehnici de marketing online care primeste sprijin inclusiv de la motoarele de cautare? Diversitatea.

Intr-o lume a niselor si a publicului care isi cauta produse cu anumite caracteristici, riscul creste. Proportional cu el, dispar campaniile sigure, care transmit mesaje vagi si se adreseaza unui public larg. In vremuri deja invechite, aceste tehnici de marketing online promiteau nu faptul ca un consumator va reactiona in totalitate, ci ca partial se va regasi in mesaj.

Astazi, continutul video transmite un mesaj clar, iar reactia sa poate fi monitorizata si exploatata.

Solutii: Tehnici de smart marketing online

Potrivit statisticilor, 90% din informatiile transmise catre creier sunt vizuale. Ele sunt prelucrate, apoi, de 60.000 de ori mai repede decat textul.

Astfel, o campanie de marketing online, in viziunea agentiei de publicitate digitala Lemon Ice Agency inseamna o documentare atenta asupra publicului, identificarea mesajului potrivit si complet, dar si sanse mari ca brand-ul sa primeasca reactii peste cele asteptate.

Play-ul urmator in marketing online

Marketing online, inspre finalul lui 2017, inseamna continut video potrivit, care face parte dintr-o campanie integrata atent gandita, cu servicii perfect sincronizate. Expertii din Lemon Ice Agency vor dezvolta mesaje care sa intareasca legatura dintre consumator si brand.

Iar cei din urma devin cei dintai preferati ai potentialilor clienti. Rezultatul? Din nou, potrivit statisticilor, 92% dintre cei care vizioneaza un clip il vor distribui.

*Sursa datelor: Business2Community

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea