Financiar

#seo #promovare

De ce afacerea ta are acum absoluta nevoie de SEO?

In prezent, afacerile nu mai pot supravietui fara SEO. Intrucat consumatorii petrec foarte mult timp online, toate afacerile traditionale trebuie sa accelereze trecerea la digital. SEO este cea mai buna modalitate de a ajunge la clienti si, totodata, cea mai eficienta si fiabila modalitate.

 

Multe companii stiu ca au nevoie de SEO pentru proprietatile lor digitale, motiv pentru care angajeaza un specialist de servicii SEO. Optimizarea SEO, printre altele, poate cuprinde marketing de continut, construirea de link-uri si studiul cuvintelor cheie pentru a creste clasamentul in motoarele de cautare. SEO imbunatateste capacitatea de cautare si vizibilitatea online a site-urilor, dar are si alte beneficii.

De ce optimizarea SEO este mai importanta decat oricand?

Te ajuta sa obtii traficul organic

Traficul obtinut cu ajutorul motoarelor de cautare este principalul mod prin care oamenii iti descopera site-ul. Este esential ca utilizatorii sa gaseasca site-ul prin intermediul motoarelor de cautare cum ar fi: Google, Bing, Yahoo, Baidu, AOL, Ask.com, DuckDuckGo. Exista o stransa corelatie intre performanta pe care o veti obtine si pozitia site-ului tau in motoarele de cautare cu cel mai mare trafic.

Google este unul dintre cele mai vizitate site-uri din lume, iar traficul sau depaseste 1 miliard de utilizatori pe luna. YouTube are peste 2 miliarde de utilizatori activi in fiecare luna, reprezentand 42,9% din populația globală.

Construieste incredere si credibilitate

Increderea si credibilitatea pot crea beneficii masive pe termen lung pentru afacerea ta. Prin SEO poti obtine incredere, iar aceasta va da roade si pentru anii urmatori.

Nu este posibil sa construiesti incredere si credibilitate peste noapte. La fel ca in viata reala, autoritatea se castiga si se construieste in timp. Prin furnizarea unui produs sau a unui serviciu de calitate, clientii tai vor incepe sa aiba incredere in tine si in marca ta si iti creste credibilitatea.

Prin SEO vei intelege mai bine ce isi doresc consumatorii

Motoarele de cautare reusesc sa inteleaga daca utilizatorii au o experienta pozitiva sau negativa pe site-ul pe care il viziteaza. Experienta utilizatorilor a devenit un element esential in SEO, iar performanta site-urilor depinde in mare masura de aceasta.

Inainte de a ajunge in primele pozitii in clasamentele organice ale motoarelor de cautare, va trebui sa oferi clientilor o experienta placuta pe site. Acest lucru il poti realiza descoperind intentia si comportamentul lor prin intermediul instrumentelor SEO.

Poti realiza SEO local

Datorita cresterii traficului pe mobil, optimizarea site-urilor in cautarea locala a devenit o componenta esentiala a performantei. Strategia optimizarii locale este de a imbunatati experienta clientilor prin directionarea lor catre anumite cartiere, orase, orase etc, in care se afla afacerea ta.

Este important sa subliniem importanta feedback-ul utilizatorilor, cum ar fi recenziile Google, Yelp, HomeAdvisor si altele in functie de industria in care se incadreaza afacerea ta.

Este o strategie eficienta pe termen lung

Inainte de a incepe optimizarea, va trebui sa definesti cat mai clar obiectivele pe care vrei sa le atingi. Numai asa vei putea cuantifica rezultatele unei campanii SEO. Efectele benefice a optimizarii SEO se vor observa inca din primul an, iar acestea vor persista cativa ani.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea