Financiar

#acte online # spatiul virtual privat # eliberare acte #fisc

De astazi, Fiscul elibereaza si acte online. Care sunt acestea

Certificatul de atestare fiscala, necesar pentru orice act de vanzare-cumparare, si deciziile referitoare la diverse penalitati sunt printre actele care pot fi primite in Spatiul Privat Virtual, de la 1 iulie. 

Acesta este un serviciu online de depunere şi primire a documentelor în relaţia cu autoritatea fiscală, care poate fi accesat gratuit de către orice contribuabil, de pe orice dispozitiv mobil. 

Spatiul Privat Virtual este un serviciu online de depunere / primire a documentelor in relatia cu autoritatea fiscala. SVP nu implica pentru contribuabil costuri, poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil cu conexiune la internet, este disponibil 24 de ore din 24 (spre deosebire de ghiseele fizice), sustine ANAF. 

Potrivit Fiscului, oamenii de afaceri si contribuabilii persoane fizice au in plus urmatoarele avantaje utilizand Spatiul Privat Virtual: 

- NU trebuie sa te deplasezi la sediul administratiei fiscale sau la oficiul postal pentru a primi un act administrativ fiscal
- iti permite vizualizarea obligatiilor de plata
- iti permite sa depui electronic declaratii fiscale
- iti permite sa primesti electronic documente si acte administrativ fiscale. 

Persoanele care sunt in posesia unui act administrativ fiscal (ex: decizia de impunere sau decizia de calcul accesorii) se pot inregistra online in SPV. Persoanele care nu detin un act administrativ fiscal vor trebui sa se deplaseze o singura data la sediul oricarei administratii fiscale pentru verificarea datelor inscrise in actul de identitate de catre lucratorii ANAF.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea