Financiar

#romani datornici #penalitati datorii #amnistie fiscala #datorii

Datornicii, scutiti de penalitati

Romanii cu datorii restante la buget vor fi scutiti de la plata penalitatilor daca isi achita datoria in termen de sase luni, dupa ce Guvernul a aprobat proiectul amnistiei fiscale. Cu alte cuvinte, platiti-va datoriile la Fisc si scapati de penalizari plus jumatate din dobanzi!

 

Potrivit documentului, penalitatile de intarziere, precum si 54,2% din dobanzile aferente obligatiilor de plata principale, restante la 30 septembrie 2015, se anuleaza daca datornicul isi plateste datoria de baza pana la sfarsitul lunii martie anul viitor. Restul de 45,8% din dobanzi trebuie achitate pana la 30 iunie 2016.

Guvernul mentioneaza ca, incepand cu 1 ianuarie 2016, prin intrarea in vigoare a noului Cod de procedura fiscala, dobanzile de intarziere la plata se reduc de la 0,03 la suta pe zi, cat sunt in prezent, la 0,02 la suta pe zi, iar penalitatile de intarziere la plata se reduc de la 0,02 la suta pe zi, cat sunt in prezent, la 0,01 la suta pe zi. Masura a fost luata in scopul reducerii sarcinii totale a accesoriilor pentru contribuabilii care declara toate obligatiile fiscale, dar platesc cu intarziere.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea