Financiar

#obligatie #traian băsescu #adoptarea monedei euro #data moneda euro #Tratatul de Aderare

Data optima pentru adoptarea monedei euro in Romania

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a inaintat o noua data in ceea ce priveste adoptarea monedei euro, in conditiile in care anul 2015, care era preconizat intial, nu mai este viabil. Presedintele Romaniei a anuntat ca data optima de aderare a Romaniei la moneda euro ar fi anul 2017. Premierul Victor Ponta sustine ca acest lucru s-ar putea intampla in 2019, in timp ce altii spun ca ar fi bine chiar sa se renunte la o data-tinta.

"In ceea ce priveste termenul de aderare la euro, eu cred ca va trebui sa fie mentionat ferm in documentele noastre oficiale, iar optim nu poate fi decat anul 2017. La unele importante persoane din Romania am auzit enuntat, ca termen, anul 2019 sau chiar nefixarea unui termen de trecere la moneda euro, cu argumentul practicii altor tari care nu au asumat o data. Este gresita o neasumare de termen", a declarat Traian Basescu, pentru publicatia "Calea Europeana".

Traian Basescu a mai adaugat ca aderarea la zona euro este obligatorie pentru Romania si ca acest lucru decurge din Tratatul de Aderare. In plus, nu putem invoca partenerilor europeni ca ne vom indeplini obligatiile, dar nu stim cand.

Sursa foto: business24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea