Financiar

#leu #euro #curs #schimb #curs de schimb

Cursul de schimb valutar arata o apreciere a leului

Cursul de referinta anuntat, joi, de BNR, de 4,2196 lei/euro, a scazut cu aproape un ban (0,21%) fata de nivelul din ziua precedenta, tendinta de apreciere resimtindu-se si la alte monede din regiune, iar plata taxelor si impozitelor pana pe 25 ale lunii a sporit, la randul sau, cererea de lei. Cursul de schimb valutar anuntat miercuri de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) era de 4,2284 lei/euro.

"Cursul a fluctuat destul de putin, intr-un interval restrans, leul avand o usoara tendinta de apreciere. Pe piata monetara , se resimte o oarecare nervozitate , dobanzile fiind ceva mai ridicate decat dobanda cheie ca urmare a nevoii sporite de lei, probabil si pentru achitarea taxelor si impozitelor", a declarat, pentru NewsIn, un dealer bancar.

Astfel, leul s-a apreciat initial de la 4,2275 la 4,2190 lei/euro, dupa care a revenit la 4,22 lei/euro, iar la 14:40 bancile cumparau un euro cu 4,2195 lei si il vindeau cu 4,2245 lei.

In regiune, cursul zlotului a oscilat intre 4,5030 si 4,5371 zloti/euro, cu tendinta de apreciere a monedei poloneze, iar moneda ungureasca a castigat teren de la 278,60 la 26,31 forinti/euro.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea