Financiar

#tren romania # tren hyperion #lansare tren #locomotive craiova

Trenuri de mare viteza, made in Romania. Cand vom putea circula cu ele

Trenul Hyperion, prima rama electrica construita in Romania dupa anii '90, va intra din nou in productie la Craiova, dupa ce producatorul de locomotive Softronic a primit in credit de 4,3 milioane de euro de la GarantiBank.

Trenul electric Hyperion poate atinge 200 de kilometri pe ora, are patru vagoane, din care doua motoare si o capacitate de 180 de locuri pe scaune. Acesta poate fi construit de asemenea si intr-o varianta mai ieftina, ce poate atinge insa doar viteza de 160 de kilonetri pe ora.

Investitia totala pentru constructia trenului Hyperion s-a ridicat la peste 5 milioane de euro. In prezent, acesta a fost finalizat, insa va fi lansat oficial in luna februarie, deoarece producatorii inca mai efectueaza niste teste de viteze amanuntite.

Compania Softronic a fost in­fiintata in anul 1991 la Craio­va si este detinuta de patru per­soane fizice: Ionel Ghita (30%), Ion Gar­nita (26%), Augustin Popescu (26%) si Oana-Adriana Miulescu
(16%).

Sursa foto: ziuaveche.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea