Financiar

#optimizare #optimizare seo #seo

Cum te poate ajuta o agentie SEO la optimizarea unui site nou?

Febra cumparaturilor online a favorizat dezvoltarea accelerata a afacerilor cu magazine virtuale. Si tu poti sa incepi o astfel de afacere, daca iti doresti. Dar cum faci sa cresti vizibilitatea site-ului tau la inceput de drum si sa fii usor de gasit de catre potentialii clienti? Apelezi la tehnicile de optimizare SEO, pentru a creste traficul organic. Iar acest lucru se face cel mai bine cu o agentie SEO specializata.

 

Optimizare SEO facuta ca la carte

Optimizarea site-ului reprezinta un ansamblu de tehnici care vor ajuta site-ul tau sa ajunga in primele pagini de rezultate ale Google atunci cand utilizatorii cauta un anumit produs sau serviciu prin intermediul acestui motor de cautare.

Utilizatorii care sunt in cautarea unui produs sau al unui serviciu, cauta pe Google sau pe alt motor de cautare un cuvant sau o expresie legate de acel domeniu si acceseaza site-urile listate printre primele.

Obiectivul tau este, asadar, sa ajungi cu magazinul tau online pe prima sau pe a doua pagina. Iar acest lucru se face cu ajutorul optimizarii site-ului si cu ajutorul unei echipe de specialisti SEO care sa implementeze o strategie care sa dea rezultate. Traficul organic asigura o parte importanta din clientii unui magazin online (aproximativ 45% din venituri sunt generate de acestia), fiind o solutie viabila pe termen lung, spre deosebire de campaniile de PPC, care pot genera un trafic ridicat, dar pe o perioada determinate, dependenta de bugetul disponibil.

Strategia SEO pas cu pas

Primul pas in procesul de optimizare este sa soliciti un audit complex unei agentii SEO. Ulterior, tu va trebui sa hotarasti cat vrei sa investesti in aceste servicii si cat esti dispus sa astepti pana sa vezi rezultate reale.  Punerea la punct si implementarea unei strategii SEO este un proces care necesita nu doar mult timp, ci si multa munca. O strategie SEO buna se construieste in timp si, in calitate de client al unei agentii specializate, trebuie sa te inarmezi cu rabdare.

In cazul in care ai realizat site-ul firmei de putin timp si acesta nu este inca foarte cunoscut, este clar ca ai nevoie de optimizare SEO, care sa ofere website-ului un plus de notorietate in spatiul online.

Specialistii SEO pot optimiza cuvintele cheie, tot continutul site-ului, viteza paginilor web si structura URL-urilor, astfel incat potentialii clienti sa gaseasca cu usurinta magazinul tau online. In cazul in care continutul tau este de calitate si a fost optimizat on-page, sansele ca acesta sa se gaseasca pe primele pozitii ale motoarelor de cautare vor creste considerabil.

Optimizarea on page a site-ului poate fi dublata de una off page, prin intermediul unei strategii de link building. Asta presupune, in esenta, obtinerea de link-uri de la alte site-uri cu notoritate care sa trimita catre site-ul tau nou creat. Acestea functioneaza ca niste voturi care vor conta la castigarea de pozitii pe motoarele de cautare.

Concluzie

Indiferent de ce strategie vei decide pentru a dezvolta o afacere online, este bine sa iei in calcul avantajele pe care le ofera o agentie SEO in optimizarea eficienta a site-ului si, implicit, la crearea unei afaceri de succes.

FOTO: dancovision.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea