Financiar

# virusul gripei aviare H5N1 #propagare #masuri de prevenire H5N1

Cum se poate opri propagarea virusului gripei aviare H5N1

Propagarea virusului gripei aviare H5N1 poate fi stopata printr-o simpla dezinfectare a camioanelor si echipamentelor, iar sacrificarea pasarilor sau inchiderea pietelor nu sunt solutii eficace, sustine o echipa de cercetatori francezi si britanici, intr-un studiu publicat in Sumarele Academiei americane de Stiinte.

Oamenii de stiinta sustin ca dezinfectarile zilnice ale pietelor de pasari vii si a vehiculelor ar reduce amploarea unei epidemii de gripa aviara cu 80-89%, in timp ce o dezinfectare la doua zile a acestora ar reduce propagarea infectiei cu doar 30%.

Cercetatorii spun ca astfel ar putea fi reduse considerabil si costurile, iar dezinfectarea ar fi mult mai eficienta.

Potrivit datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii au existat 566 de cazuri confirmate de infectie umana cu H5N1 incepand cu 2003, dintre care 332 de decese.

China se lupta in prezent pentru a controla noul virus H7N9 al gripei aviare, care a provocat deja 27 de morti in ultimele doua luni.

OMS sustine ca virusul H7N9 nu s-a transmis pana in prezent intre fiinte umane.

Sursa foto: ziarulring.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea