Financiar

Cum se calculeaza noua taxa auto

De la 1 iulie, masinile noi se taxeaza mai mult decat cele vechi. Noua euro 4), spre exemplu, va fi taxat cu 246 de euro, fata de161 euro, cat este in acest moment. Aceeasi taxa va scadea insa de la 1 iulie, de la 328 de euro la 177 de euro in cazul unui Logan de trei ani, si de la 301 euro la 111 euro, la un Logan de opt ani.

Taxa ajunge pana la 8.800 de euro

In cazul autoturismelor vechi, taxa de poluare va scadea considerabil de la1 iulie, in unele cazuri chiar si de pana la trei ori, fata de nivelul actual. Un Ford Focus, Euro 3 de opt ani,va fi taxat astfel de la 1 iulie cu 308 euro, fata de 1000 de euro, in acest moment, in timp ce, la o Skoda Fabia Euro 3 de trei ani taxa va scadea de la aproximativ 1100 de euro acum, la 472 euro.

Chiar daca vor scadea usor, cele mai mari taxe vor ramane si de la 1 iulie in cazul masinilor non-euro. Astfel, un autovehicul non-euro cu o vechime de 14-15 ani inclusiv va fi taxat cu 8.820 de euro, fata de 8.586 euro, in acest moment.

Taxa de poluare se va achita incepand de la 1 iulie, cu ocazia primei inmatriculari a unui autovehicul in Romania sau la repunerea in circulatie a unui autovehicul dupa incetarea unei scutiri.

Sunt scutite de la plata taxei de poluare misiunile diplomatice, autoturismele detinute de persoanele cu handicap si autoturismele folosite de catre armata. Taxa depoluare se va achita ca si pana acum la administratia financiara in raza careia isi are domiciliul contribuabilul.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea