Financiar

#iarna #caldura #cheltuieli #cum reduci

Cum sa reduci cheltuielile la caldura in aceasta iarna

Iarna a venit, iar cheltuielile cu incalzirea ne golesc si mai mult buzunarele. Exista, totusi, metode eficiente de a reduce suma de bani pe care o cheltuim pentru incalzirea casei.

Important este sa nu risipim energia, caci ea este tot mai putina. Specialistii ne recomanda sa facem cativa pasi esentiali pentru a obtine rezultatele optime.

In primul rand, asigura-te ca sistemul tau de incalzire functioneaza la parametrii normali si obtii eficienta maxima. In aceasta verificare intra filtrele si tevile care pot fi infundate. Trebuie sa ai grija in cazul in care echipamentul respectiv este mai vechi de 10 ani, caci eficienta lui scade in astfel de cazuri. Filtrele trebuie verificate o data pe luna si inlocuite la trei luni.

In cazul in care dormi sau esti plecat de acasa, ai nevoie de un termostat care sa reduca temperatura automat. Pentru a nu risipi caldura, trebuie sa izolezi bine toate locurile prin care ea poate iesi din locuinta.

O izolare termica a locuintei tale te va recompensa deoarece pastreaza caldura in casa . Nu in ultimul rand, ai grija ca produsele care intra in alcatuirea sistemului de incalzire sa fie eficiente energetic. Ele pot fi mai scumpe dar, pe termen lung, vei avea numai de castigat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea