Financiar

#cladiri de birouri #investitii

Cum sa investesti in cladiri de birouri? 5 sfaturi

Pentru ca o cladire de birouri sa arate mereu impecabil este nevoie de investitii care sa acopere cerintele acesteia de confort si estetica. Daca vrei sa imbunatatesti aspectul unei cladiri de birouri si sa o transformi astfel incat aceasta sa ofere o adevarata experienta clientilor sau angajatilor, atunci iata care sunt investitiile pe care chiar merita sa le faci in acest sens.

 

Protectia inainte de toate

In  general cladirile de birouri au la baza fundatii si ziduri din beton, pentru ca acest material acopera perfect exigentele de rezistenta, durabilitate si stabilitate. Totusi, in ciuda rezistentei, betonul este sensibil la infiltratii de apa, asa ca una dintre solutiile de protectie este aceea de a gasi produse eficiente de hidroizolatie lichida la super-pret.

Hidroizolatia lichida reprezinta un produs care functioneaza ca o membrana impermeabila, un produs pensulabil, cu aplicare pe zonele cu risc de infiltrare a apei. O data aplicata aceasta membrana, materialul cauciucat va avea rolul de a opri apa, care nu se va mai infiltra in structura poroasa a betonului.

Pune accent pe eficienta termica

O cladire de birouri nu ar trebui sa fie doar aspectuoasa ci si sa ofere confort si eficienta termica, asa ca ar trebui sa ai in vedere si investitia intr-un sistem potrivit de izolare termica. Izolarea cladirilor se poate face cu vata bazaltica, pentru cele mai ridicate performante de izolare, sau cu polistiren sau spuma poliuretanica.

Este important sa alegi un sistem de izolare potrivit, in functie de tipul locuintei, dar si de tipul elementelor constructive ale acesteia. Vei avea nevoie si de accesorii speciale pentru sistemele de izolare, in functie de alegerile facute la nivel de materiale.

Investeste in materiale de calitate pentru finisare

Finisajele unei cladiri de birouri sunt cu adevarat importante pentru ca acestea functioneaza ca o carte de vizita pentru orice afacere. Va fi nevoie sa alegi materiale de calitate, pe care sa te poti baza la nivel de punere in opera, dar si in ceea ce priveste rezistenta si durabilitatea.

O tencuiala decorativa speciala, cu caracteristici hidrofobe, o vopsea lavabila antimucegai, un tapet care sa protejeze peretii sau piatra naturala pentru pardoseli si pereti, acestea sunt doar cateva idei de amenajare pentru care poti opta pentru o cladire de birouri.

Nu trebuie sa uiti nici de folosirea sistemelor inovative de amenajare, precum pardoselile flotante sau tavanele false, care pot schimba in totalitate aspectul cladirii tale.

Investeste in tehnologii noi

Iluminatul smart sau sistemele de incalzire speciale au menirea de a asigura confort, dar si de a completa intr-un mod unic si original aspectul cladirii de birouri. Doteaza cladirea cu UPS-uri pentru centrale termice si foloseste un generator de curent pentru situatiile tehnice care ar putea determina lipsa electricitatii.

Amenajeaza spatiul in mod eficient

Felul in care este proiectat, compartimentat si amenajat spatiul interior poate schimba foarte mult aspectul unei cladii de birouri. Poti opta pentru amenajari folosind placile de gips carton, deoarece acestea iti ofera posibilitatea de a compartimenta intr-un mod cat mai eficient spatiul.

Discuta cu un specialist despre aspectele care tin de amenajarea efectiva a spatiului, pentru ca un inginer te poate ajuta cu o sutinere reala la nivel de implementare a ideilor de amenajare.

Intr-o cladire de birouri este nevoie de zone de lucru cat mai bine delimitate, oferind astfel confort atat angajatilor, cat si clientilor.

Pentru a investi corect intr-o cladire de birouri este nevoie de un plan corect si de ideile de amenajare potrivite. O data ce aceste aspecte sunt stabilite, este cu mult mai usor sa observi prioritatile in care trebuie sa investesti si care sunt aspectele ce deriva din aceasta decizie.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea