Financiar

#economii #bani #studenti

Cum sa faci economii atunci cand esti student

Poate ca problemele nu sunt deloc multe atunci cand esti student, dar cu siguranta banii sunt prima la care te gandesti. Intre facultate, hobby-uri si prieteni, banii sunt necesari peste tot, iar pentru a avea suficiente resurse financiare pentru a-ti satisface toate nevoile, trebuie sa faci economii. Adica in termeni mai simpli, sa gasesti cea mai buna alternativa pentru a nu cheltui banii gresit, astfel incat acestia sa se adune intr-o rezerva de economii pe care sa o folosesti atunci cand chiar ai nevoie. Avem si cateva sfaturi pentru tine, foarte practice si simple care te vor ajuta sa economisesti bani chiar de acum. Ai mare grija la consumul de energie

 

Daca iti doresti cu adevarat sa economisesti bani, vei avea grija la modul in care consum si curent electric si gaze naturale, dar si apa. Fiecare dintre aceste trei resurse sunt esentiale pentru un trai confortabil. Dar este o diferenta mare intre nevoie si un confort care nu face decat sa iti creasca costurile de trai. Daca ai produse de calitate si sisteme bune precum o centrala Vaillant Ecotec Pure Vuw 286/7-2, acestea ajuta si la optimizarea consumului de gaze, iar datorita programelor de functionare si al tehnologiilor de condensare, agentul termic este incalzit mult mai eficient, fiind folosit mai putin gaz. 

Un alt dispozitiv care te va ajuta sa faci economie si sa platesti mult mai putin la facturile tale pentru energie si consumabile este un boiler cu 2 serpentine 200 l, foarte eficient din punct de vedere al consumului. Ambele variante te vor ajuta sa economisesti bani, facturile vor fi mai mici. Efortul din partea ta trebuie sa fie pe partea de administrare. Nu seta o temperatura mai mare de 23 de grade daca nu vrei sa platesti mult indiferent de cat de bun este sistemul.

Instaleaza o aplicatie de finante

Pentru a contoriza toti banii pe care ii cheltuiesti in fiecare zi, poti sa instalezi o aplicatie de finante care te va ajuta sa numeri cati bani cheltui si pe ce produse. Aplicatiile de genul acesta te ajuta sa setezi limite de cheltuieli si sa te folosesti de respectivele unelte ale aplicatiei pentru a fi mult mai organizat si cizelat. Nu doar ca iti reaminteste ca vrei sa faci economii, dar este si un bun tool pentru analiza cheltuielilor. Vei vedea pe ce cheltui cei mai multi bani, cat de multi bani irosesti si pe ce sau cum ar trebui sa iti faci mai bine cumparaturile.

Studentii au reduceri in multe locuri

Daca esti student, probabil ai aflat deja ca exista magazine, programe si institutii care in baza voluntariatului iti ofera tot felul de reduceri la magazine de haine si supermarketuri sau cafenele. Cinematografele, salile de teatru si multe alte distractii sau centre culturale ofera reduceri destul de mari si ele doar in baza carnetului de student.

Concluzie

Sa fii student nu a fost niciodata mai simplu. Ai acces mai ieftin la foarte multe lucruri. Prin urmare, poti sa economisesti destui de multi bani doar fiind cizelat.

 FOTO: cazanecentrale.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea