Financiar

#economisire bani #bani #finante

Cum sa economisesti bani in fiecare luna si sa te si rasfeti in acelasi timp! 11 sfaturi de la experti

Poti sa economisesti bani in fiecare luna si in acelasi timp sa nu renunti sa iti faci micile placeri? Expertii in finante sustin ca acest lucru este posibil. Trebuie doar sa te organizezi foarte bine si sa nu te abati de la ceea ce ti-ai propus.

1. Planifica-ti toate drumurile

In loc sa faci cate un drum cu masina in locurile in care ai treba sau pentru a cumpara ce ai uitat, fa o lista cu tot ce iti trebuie, iar la sfarsit de saptamana mergi doar o singura data si cumpara tot ce ai nevoie. In felul acesta economisesti benzina si bani.

2. Redu consumul de energie

Poate la prima vedere nu iti dai seama, dar atunci cand esti acasa consumi multa energie electrica. De la luminile din casa, la apartura electronica, electrocasnicele din bucatarie, totul consuma curent si incarca inutil factura de energie.

3. Nu salva cardul pentru cuparaturile online

Chiar daca este un detaliu minor, s-ar putea sa ajungi la concluzia ca faci economii substantiale daca datele cardului de credit nu sunt salvate automat, atunci cand faci cumparaturi pe internet. Atunci cand trebuie sa introducei datele cardului, mai ai timp sa te gandesti daca ceea ce vrei sa cumperi iti foloseste si de multe ori s-ar putea sa te razgandesti sa risipesti niste bani pe ceva inutil.

4. Cumpara produsele alimentare la oferta

Multe lanturi de magazine au oferte speciale si promotii la produsele alimentare. O varianta care te va ajuta sa faci economii este sa iti planifici mesele din timpul saptamanii, in functie de ceea ce gasesti in ofertele magazinelor.

5. Foloseste aplicatii de planificare a bugetului

In acest moment exista multe aplicatii, cele mai multe chiar gratuite, care te ajuta sa tii sub control cheltuielile lunare si sa iti planifici bugetul, in asa fel incat sa poti sa si economisesti.

6. Verifica platile automate

Platile automate de pe cardul de credit au devenit pentru multi o obisnuita. Asa se face ca la un moment dat este posibil sa uiti pentru ce servicii platesti in fiecare luna, fara sa iti dai seama. Fa o trecere in revista a acestor cheltuieli si gandeste-te daca chiar ai nevoie sa platesti pentru acestea in fiecare luna.

7. Abonamentul la sala

Exista multe persoane care, pentru un stil de viata cat mai sanatos, isi fac abonament la sala, insa ajung sa nu il foloseasca niciodata. Daca te numeri printre acestia, este cazul sa renunti la aceasta cheltuiala inutila si sa economisesti acesti bani.

8. Alege cardul potrivit nevoilor tale

Multe banci au anumite bonusuri pe care le ofera clientilor atunci cand isi aleg cardul de credit. Aceste bonusuri se traduc prin reduceri la anumite magazine sau servicii, acumularea unor puncte, o suma de bani primita inapoi si asa mai departe. Alege cardul care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

9. Organizeaza evenimentele importante acasa

Este important sa ai o viata sociala cat mai plina, dar atunci cand vrei sa faci economii, muta distactia la tine acasa. Fie ca este vorba de aniversari, sarbatori sau evenimente speciale, organizandu-le acasa vei cheltui mult mai putin.

10. Abonament la biblioteca

Cand cititul sau serialele si filmele te pasioneaza, opteaza pentru versiunea abonamentelor lunare. In loc sa cumperi carti sau sa dai bani pe bilete la cinema, este mult mai putin costisitor sa mergi la biblioteca sau sa vizionezi filmele preferate prin intermediul unei platforme online la care platesti un abonament.

11. Ai grija de economii

Ca sa poti face economii in fiecare luna, primul lucru pe care il poti face atunci cand primesti salariul este sa transferi suma planificata in contul de economii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea