INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Financiar

#infiintare afacere #afacere #facultate

Cum poti sa-ti infiintezi propria afacere inca din timpul facultatii

Infiintarea unei afaceri in timp ce esti student poate parea o provocare, dar este in mod cert realizabila cu planificarea si resursele potrivite. Si, chiar daca timpul limitat si resursele financiare reduse par sa fie niste obstacole greu de trecut inca din prima etapa a afacerii, poti sa gasesti solutii eficiente, care sa iti permita sa le depasesti. Descopera, in cele ce urmeaza, care sunt acestea si ce pasi sa urmezi pentru a-ti infiinta propria afacere.

 

1. Gaseste finantarea potrivita pentru afacerea ta

Inainte de a incepe, este necesar sa estimezi costurile initiale ale afacerii si sa gasesti surse de finantare, pentru ca altfel nu poti sa pornesti.

In timp ce economiile personale sunt o optiune aici, multi studenti, care au si un job in paralel cu facultatea, opteaza pentru un credit de nevoi personale ca sa acopere cheltuielile de inceput.

Totusi, exista si alte variante despre care te poti documenta. Una dintre acestea sunt programele de finantare UE, care sprijina atat infiintarea de afaceri, cat si dezvoltarea lor. Identifica programul care finanteaza afacerile din domeniul care te intereseaza si apeleaza la o firma specializata care sa te ajute cu documentatia necesara si depunerea dosarului.

Desi accesarea acestor fonduri este destul de dificila si necesita mult timp pentru aprobare, majoritatea sunt din categoria celor nerambursabile, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa le rambursezi dupa ce iti pui afacerea pe picioare.

2. Elaboreaza un plan de afaceri solid

Indiferent de optiunea de finantare pe care o alegi, este important sa elaborezi un plan de afaceri. Acesta ar trebui sa includa o descriere a produsului pe care il comercializezi sau a serviciului pe care-l prestezi, analiza pietei, strategia de marketing si obiectivele pe termen scurt si lung. 

De asemenea, un alt aspect foarte important asupra caruia sa te concentrezi aici este planul financiar. Este important ca, pe langa cheltuielile cu deschiderea afacerii, sa estimezi si cheltuielile cu desfasurarea activitatii pe cel putin urmatoarele sase luni. Astfel, daca alegi un credit de nevoi personale, vei putea identifica exact suma pe care sa o soliciti, fara sa te supraindatorezi.

In ceea ce priveste estimarea incasarilor, daca-ti doresti mai multa siguranta, poti sa creezi doua planuri: unul care sa contina incasari pesimiste si unul cu o estimare cat mai realista. Astfel, vei putea fi pregatit pentru orice situatie si nu vei lasa imprevizibilul sa duca la stagnarea businessului tau.

3. Foloseste-te de resursele universitare si retelele de contacte  create

Universitatile ofera adesea resurse valoroase pentru studentii care doresc sa isi infiinteze afaceri. Acestea pot include cursuri de antreprenoriat, mentorat de la profesori sau experti din industrie si acces la evenimente de networking. Aceste activitati nu numai ca iti vor oferi cunostinte si abilitati valoroase, dar iti pot si extinde reteaua de contacte, esentiala pentru dezvoltarea afacerii tale.

De asemenea, o alta oportunitate de care poti sa profiti este internshipul. Alege sa efectuezi stagiul de practica intr-o companie din domeniul in care vrei sa activezi si astfel vei invata multe lucruri utile care-ti vor fi de folos. In plus, vei cunoaste oameni din industrie care ar putea deveni la un moment dat colaboratori.

In concluzie, cu ajutorul finantarii potrivite, un plan de afaceri bine documentat si folosirea inteligenta a resurselor si oportunitatilor oferite de universitate, vei putea sa-ti deschizi propria afacere inca din timpul facultatii. Totusi, tine cont ca un echilibru intre viata academica, cea antreprenoriala si cea personala este esential aici. Chiar daca nu te simti obosit o perioada si esti motivat sa faci cat mai multe lucruri intr-un timp foarte scurt, nu uita sa aloci timp pentru cei dragi si odihna.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea