Financiar

#transport marfa #marfa #afacere

Cum impachetez articolele pentru transportul de marfa?

Daca afacerea ta presupune expedierea mai multor cutii in fiecare zi, este indicat sa le plasezi pe paleti. Iata cum poti preveni deteriorarea produselor tale in timpul transportului de marfa.

 

Impacheteaza cutiile individuale in mod corespunzator

Foloseste cutii de carton noi, care sunt mai rezistente, si umple-le generos cu materiale de amortizare pentru a imbunatati rigiditatea cutiei. De asemenea, sigileaza imbinarile cu o multime de banda adeziva, astfel incat articolele sa fie in siguranta in interior, chiar daca cutia a scapat accidental. Vei gasi cele mai bune produse pentru impachetat la https://www.prodepozit.ro/.

Asaza cutiile cu intelepciune

Este probabil ca un palet dezechilibrat sa se prabuseasca si, astfel, sa deterioreze marfa. Pentru a imbunatati stabilitatea paletului, este important sa distribui greutatea uniform. O poti face asezand cutii mai grele in partea de jos si pe cele mai usoare deasupra. Sau poti alinia cutiile astfel incat stiva sa fie centrata pe palet. In plus, poti adauga un strat de carton la fiecare cateva randuri pentru a echilibra cutiile. De asemenea, fii constient de orice surplus, deoarece se poate ciocni cu usurinta de alta marfa si se poate rasturna.

Protejeaza totul cu folie sau curele

Folia stretch transforma teancul de cutii intr-un pachet unificat si ofera protectie suplimentara pentru transport, precum si transparenta deplina pentru a identifica usor cutiile. Infasoara pachetul generos cu trei pana la cinci straturi. Foloseste, de asemenea, folie stretch de calitate superioara pentru a te asigura ca sigilezi corespunzator paletul. Si pentru a-ti asigura pe deplin transportul, lipeste cutiile cu adeziva si prinde-le cu curele dupa ce le-ai impachetat.

Eticheteaza marfa

Eticheteaza fiecare palet cu adresa completa si datele de contact ale destinatarului si ale expeditorului. Lipeste eticheta in lateral sau deasupra, astfel incat sa fie usor de localizat.

Ambalarea articolelor fragile

Produsele fragile precum sticlaria, ceramica si bunurile realizate cu materiale delicate sau casante sunt mai riscante pentru transport, deoarece sunt usor de spart. Acestea au nevoie de mai multa atentie la ambalare, astfel incat sa supravietuiasca denivelarilor si altor miscari inevitabile din procesul de expediere. Daca articolul tau nu vine cu o cutie fixa pe dimensiunea si forma lui, infasoara-l mai intai cu un strat de hartie si lipeste hartia pentru a preveni desfacerea. Apoi, infasoara-l cu un strat sau doua de folie cu bule astfel incat sa acoperi intregul articol. De asemenea, evita sa-l lipesti prea mult sau clientul ar putea rupe articolul in timp ce scoate toata banda. Marimea potrivita a cutiei este foarte importanta si ea deoarece iti permite sa obti un echilibru intre protectie si eficienta a costurilor la expedierea articolului. Dupa masurarea dimensiunilor articolului care va fi plasat in cutie, ar trebui sa existe cinci pana la opt centimetri de fiecare parte a produsului pentru amortizare. Poti chiar sa plasezi articolul intr-o cutie mai mica, apoi sa il introduci in cutia in care il vei transporta. Aceasta metoda box-in-box reduce, de asemenea, sansele de furt pentru articolele de mare valoare. Daca exista statii libere in cutie, umple-le cu hartie sau servetele de folie cu bule.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea