Financiar

#comisioane #retragere numerar #valabilitate #taxe #card de salariu #fidelizare

Cum alegi cel mai avantajos card de salariu

Ofertele bancilor in ceea ce priveste cardurile de salarii sunt din ce in ce mai diversificate, iar concurenta intre acestea este acerba, deoarece tot mai multi romani isi primesc salariile pe carduri. Pentru a te feri insa de comisioanele ascunse sau alte taxe suplimentare, iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti alegi cel mai avantajos card de salariu.

1 Comisioanele

Primul criteriu important in privinta carui trebuie sa te informezi atunci cand alegi un card il reprezinta taxele si comisioanele percepute. Trebuie sa tii cont de costurile pentru deschiderea si administrarea contului, cat si de cele pentru interogarea soldului sau pentru retragerea banilor, in special de la alte bancomate.

Iata cateva dintre comisioanele pe care le percep bancile la retragerea de la alte bancomate:

BRD - 1% din suma + 4 lei
BCR - 0,5% din suma, minimum 8 lei
OTP - 0,5% din suma + 2,5 lei
Garanti Bank - 0,5% din suma, minimum 0,1 lei
Banca Romaneasca - 0,5% din suma + 2,6 lei

2 Fidelizare

Un alt criteriu important in alegerea cardului de salariu il reprezinta ofertele de fidelizare oferite de banci, cum ar fi puncte de loialitate sau reduceri la partenerii bancii. Nu uita sa te informezi asupra valabilitatii internationale a cardului, dar si asupra dobanzilor percepute pentru un overdraft.

Sursa foto: www.9am.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea