Financiar

#criza #salarii #manageri

Criza va normaliza numai salariile managerilor

Vremurile de rastriste au provocat, la nivel global, deficiente in toate sectoarele economice, situatie care a determinat companiile sa recurga la programe de revizuire drastice si la concedieri masive . In conditiile acestea, numai in ianuarie piata fortei de munca numara circa 195,2 milioane de someri. Insa, nici angajatii mai norocosi nu au fost privati de masurile anti-criza aplicate de companii. Veniturile executivilor din toate domeniile vor suferi corectii semnificative pana la finalul lui 2009, ca urmare a incetinirii ritmului de crestere a afacerilor.

Anul acesta, tendinta de remunerare pe care o vor aplica multi dintre manageri va fi recompensarea in functie de performante, asa cum si Emil Boc propusese in privinta functionarilor publici.

Executivii de top care isi schimba acum jobul vor obtine salarii mai mici, aproape cu 20% fata de prima jumatate a anului trecut. " Executivi din zona de investment banking care anul trecut nu se uitau la salarii de 7.000 - 8.000 de euro, acum accepta 2.500 - 3.000 de euro, insa pe bonusuri mai mari", spune George Butunoiu, consultant al unei firme de consultanta proprii.

"Anul acesta toata lumea se va concentra pe cash-flow, nu pe bonusuri, care se dau in general pentru atingerea targetului si pentru depasirea acestuia", spune si Mihaela Damian, managing partner al Stanton Chase, potrivit ZF.

"Inca de la sfarsitul anului trecut am operat modificari in structura veniturilor managerilor. Anul acesta nu cred sa mai umblam la castiguri, dat fiind ca impactul contextului economic asupra businessului de servicii medicale este marginal", a spus omul de afaceri Florin Andronescu, care administreaza reteaua de clinici private Sanador, cu afaceri estimate la 13,5 milioane euro anul trecut.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea