Financiar

#informatii franciza romania #investitii francize alimentare #criza financiara economica #gogoasa infuriata fornetti

Criza economica se trateaza cu "Gogoasa infuriata"

Cu toate ca anul 2009 este vazut ca unul ce va fi sumbru pentru mediul de afaceri din Romania si intreaga lume, dezamagirile investitorilor din sectorul imobiliar si pierderile acestora pe bursa pot fi alinate prin investitii gen "Fornetti" sau "Gogoasa Infuriata".

Francizele alimentare, mai ieftine decat cele cu activitatea in alte domenii, au in anul "criza" 2009 cele mai mari sanse de dezvoltare, scrie Capital.

Micsorarea taxelor si concedierile colective din ultima perioada ar putea sa deschida amatorilor afacerilor in franciza noi usi catre optiuni de succes.

Lucru posibil atat cat ajung gazele Romaniei sa tina in continuare focul gogoseriilor si patiseriilor aprins. In 2008 magazinele francizate au crescut cu pana la 20% fata de anul 2007. Potrivit lui Razvan Blid, director in cadrul CHR Consulting si manager al site-ului Francize .ro, "lucrurile au mers foarte bine pana in ultimul trimestru, cand s-au deteriorat vizibil din cauza ca lumea a intrat in panica".

Blid este de parere ca in Romania sunt posibile doua scenarii . Unul dintre acestea prevede ca piata francizelor va ramane la acelasi nivel din 2008. In cel mai rau caz al doilea scenariu aduce in prim plan scaderea cu pana la 10% a acestui segmentsi totodata o diminuare semnificativa a cifrei totale de afaceri care in 2007 a fost de 1,2 miliarde de euro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea