Financiar

#salariu bugetari #remuneratie #cresteri salariale

Cresteri salariale in 2015? Iata in ce domenii!

Salariile bugetarilor de anul viitor vor fi inghetate la nivelul de la finele acestui an, exceptati urmand sa fie profesorii, ale caror salarii vor fi majorate in doua transe, cu "pana la 5%" din martie si tot cu "pana la 5%" din septembrie, dar in anumite conditii, si angajatii din sanatate.

Valoarea de referinta din Legea salarizarii bugetarilor, pe baza carora sunt calculate acestora, va fi inghetata si anul viitor la 600 lei, releva un proiect de ordonanta de urgenta obtinut de Mediafax

"Se impune promovarea unor masuri legislative prin care sa se prevada modalitatea de stabilire a salariilor personalului din sectorul bugetar in anul 2015, precum si prelungirea in anul 2015 a unor masuri bugetare care sa conduca la utilizarea fondurilor publice de o maniera echilibrata si in concordanta cu plafoanele de cheltuieli prevazute in Strategia fiscal-bugetara. Din totalul personalului platit din fonduri publice, personalul didactic din invatamantul preuniversitar si universitar reprezinta circa 28%. Avand in vedere importanta deosebita a acestui sector in dezvoltarea generala a societatii romanesti, se impune asigurarea unei remuneratii mai atractive pentru aceasta categorie de personal. Astfel, o mai buna motivare a acestora ar putea conduce la cresterea performantelor profesionale si implicit la o mai buna pregatire a elevilor si studentilor", afirma Guvenul in document.

Sursa foto: 2timesmore.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea