Financiar

#materiale de constructii #locuinta #piata rezidentiala #suprafata

Cresc preturile materialelor de constructii, scade suprafata utila a locuintelor

piata rezidentiala din Bucuresti este in continuare in dezechilibru , cererea depasind oferta, iar acest lucru se rasfrange in principal asupra preturilor locuintelor noi, care se mentin ridicate.

 

In plus, acest dezechilibru creeaza un paradox: pe masura ce preturile inregistreaza un trend ascendent , suprafetele utile ale locuintelor noi incep sa scada. Motivul este simplu: ca urmare a cresterii costurilor materialelor de constructie si ale fortei de munca, dezvoltatorii se vad nevoiti sa proiecteze si sa scoata la vanzare apartamente cu arii utile mici, comparabile cu cele din imobilele vechi, pentru ca preturile finale sa se mentina in anumite bugete acceptate si disponibile in piata.

Acest lucru nu se intampla insa in cazul unitatilor rezidentiale de lux, care isi pastreaza ariile generoase, dar si pretul este unul pe masura, motiv pentru care locatiile exclusiviste vor deveni in curand inabordabile. In schimb, pentru apartamentele din nordul Capitalei cu suprafete mai mici, cererea este destul de mare.

„Proiectele se rezerva si se vand intr-un ritm care contrazice opinia analistilor cu privire la criza imobiliara internationala. Procentul mare de rezervari urmeaza sa se concretizeze in vanzari nu mai tårziu de luna septembrie”, sustine Raluca Barsan, reprezentantul CB Richard Ellis Eurisko.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea