Financiar

#credite relaxate #vara 2009 #regulament bnr #separare credite

Creditele, dezghetate abia in vara lui 2009

Bancherii isi vor prezenta nemultumirile, luni, in fata reprezentantilor BNR, dupa ce la sfarsitul acestui an ritmul de creditare a incetinit drastic.

Analistii economici estimeaza o relaxare a creditarii abia in a doua parte a anului viitor, mai exact in vara lui 2009. Daca normele de creditare nu vor fi relaxate, creditarea va ramane inghetata .

"BNR trebuie sa relaxeze normele de creditare, intrucat normele sunt draconice asa cum au fost adoptate, astfel incat in momentul de fata nici un client nu se mai califica pentru obtinerea unui imprumut. Trebuie sa se revina la o flexibilitate mai mare, sa creasca gradul maxim de indatorare si sa se diminueze birocratia. Altfel, situatia in domeniul creditarii populatiei va ramane in continuare inghetata. Bancile maresc dobanzile la depozite, dar trebuie sa dea si credite. De asemenea, institutiile bancare accepta sa reduca marja de profit, insa nu pot sa dea credite in pierdere", a declarat Bogdan Baltazar , citat de Gardianul.

Acesta a precizat ca, in momentul discutarii regulamentului, conditiile din piata erau diferite si ca nimeni nu anticipa inrautatirea actuala. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea