Financiar

#tigari #contrabanda #tutun #mediu rural #fumator

Consumul de tigari de contrabanda din Romania ar putea depasi o treime din total

Consumul de tigari de contrabanda ar putea depasi in urmatoarea perioada o treime din total, ca posibil raspuns al fumatorilor la cresterea preturilor produselor din tutun, este de parere directorul Novel Research, Marian Marcu, potrivit NewsIn.

"Consumul de tigari ilicite, de 22,2% in prezent, va creste la 33,7% pe termen mediu , respectiv 12,9 miliarde tigari pe an, odata cu majorarea preturilor. Ne asteptam ca tot mai multi fumatori sa fie tentati sa treaca la tigari de contrabanda, astfel ca pe termen lung, procentul ar putea ajunge la 50,4%, respectiv 19,3 miliarde tigarete pe an", a spus Marcu, care a adaugat ca peste 40% dintre romanii cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani sunt fumatori si ca in tara noastra se fumeaza, in medie, peste 30 de miliarde de tigari pe an.

Cei mai multi fumatori de tigari de contrabanda au peste 55 de ani si traiesc la sate

Cei mai multi fumatori de tigari de contrabanda au intre 55 si 64 de ani si venituri mici si sunt obisnuiti sa fumeze foarte mult. Acestia sunt urmati de cu varsta cuprinsa intre 45 si 54 de ani si, potrivit unui studiu realizat in aprilie, interesul pentru tigarile de contrabanda printre persoanelor mai tinere este si el in crestere.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea