Financiar

#constructii #locuinte #reparatii

Constructiile au scazut in primele doua luni cu 18,3%

Volumul lucrarilor de constructii , serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in primele doua luni ale acestui an cu 18,3% fata de aceeasi perioada din 2009, arata datele Institutului National de Statistica.

Potrivit datelor statistice, romanii au preferat sa faca mici reparatii decat sa construiasca structuri noi sau sa le renoveze pe cele vechi. Astfel, constructiile noi au scazut cu 33,1%, iar cele de reparatii capitale, cu 34,6%, in vreme ce lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu mai mult de jumatate.

Pe tipuri de constructii, lucrarile la cladirile de locuinte s-au redus la jumatate, iar cele efectuate la cladirile nerezidentiale au scazut cu aproape o treime. Constructiile ingineresti, in schimb, au inregistrat o crestere cu 13,5%.

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, din perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2010, comparativ cu primele doua luni din anul anterior, s-a inregistrat o scadere de 19,5%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-37,8%) si la lucrarile de constructii noi (-32,5%).

La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 55,8%.

Si pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 53,1% si la cladirile nerezidentiale cu 32,7%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 13,5%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea