Financiar

#criza #financiara #romania #recesiune #valuta

Companiile vor intra in criza de bani pe fondul devalorizarii leului

Romaniei i se prognozeaza recesiunea de catre seful diviziei de rating suveran al Fitch care spune ca tara noastra isi va reduce fortat cheltuielile in 2009, pe fondul crizei pietelor financiare internationale, care a blocat si a scumpit fluxurile de bani.

El afirma ca Romania va intampina dificultati in a-si acoperi nevoile de finantare externa de 41 miliarde de dolari, estimand ca investitiile straine directe de 9,5 miliarde dolari nu vor compensa datoriile scadente in 2009, in valoare de 25 miliarde dolari si nici deficitul contului curent, estimat la 25,7 miliarde dolari, scrie Romania Libera. Acesta a fost si temeiul pentru care agentia Fitch a penalizat sever Romania, coborandu-i ratingul la un nivel speculativ, singurul caz din UE. Economistul sef al ING Romania, Nicolaie Chidesciuc, spune ca deficitul de cont curent nu va pune probleme deoarece acesta va scadea odata cu economia, insa plata datoriei private pe termen scurt va crea o nevoie acuta de valuta, ceea ce va devaloriza leul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea