Financiar

#asigurari #companii #firme #test #financiar #casa

Companiile de asigurari vor fi supuse testului de stres la finalul lui 2009

Companiilor de asigurari li se vor aplica teste de stres in ultimul trimestru din 2009 sau la inceputul lui 2010, pentru a verifica stabilitatea financiara, a anuntat joi vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor ( CSA ), Tudor Balta .

El a mentionat ca CSA vrea sa adopte unele masuri "care sa duca la imbunatatirea activitatii de management al riscului in companii" si a precizat ca efectuarea testelor de stres depinde de "gradul de performanta al activitatii de management al riscului, dar si de experienta personalului", scrie NewsIn.

"CSA ia in calcul derularea, in trimestrul patru sau la inceputul lui 2010, a unor teste de stres prin care sa verifice stabilitatea financiara a companiilor de asigurari. Testele vor fi efectuate odata cu studiul de impact cantitativ QIS5", a spus Balta.

El a mentionat ca CSA vrea sa adopte unele masuri "care sa duca la imbunatatirea activitatii de management al riscului in companii" si a precizat ca efectuarea testelor de stres depinde de "gradul de performanta al activitatii de management al riscului, dar si de experienta personalului".

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea