Financiar

#comeisia europeana #inetrnet #reglementare #date

Comisia Europeana reglementeaza consumul de internet

Comisia Europeana (CE) a publicat, marti, un ghid privind drepturile consumatorilor online in probleme precum cumparaturile pe Internet, relatia cu furnizorul de servicii broadband, protejarea datelor personale si retelele de socializare. Printre masurile luate de CE, se numara si inasprirea unei prevederi referitoare la interzicerea spam-urilor.

"Furnizarea unor informatii clare privind drepturile consumatorilor va permite cresterea increderii si va contribui la deblocarea potentialului economic al pietei europene online, care genereaza venituri de 106 miliarde de euro", a declarat comisarul pentru telecomunicatii, Viviane Reding.

Comisia urmareste sa adopte noi masuri, precum combaterea mesajelor spamn prin sanctiuni de natura civila sau penala si introducerea unui regim de licentiere multi-teritoriala pentru continutul online, astfel incat utilizatorii sa inteleaga licentierea continutului digital, precum muzica si jocurile.

Conform unui sondaj realizat de CE, doar 12% din utilizatorii de Internet din UE au incredere in tranzactiile pe Internet, pe cand 39% au indolieli serioase privind siguranta, iar 42% nu ar efectua tranzactii financiare online.

Circa 33% dintre consumatori ar putea lua in calcul achizitii online din alta tara, daca produsul ar fi mai ieftin sau mai bun, dar numai 7% pun in practica acest lucru.

"In UE, drepturile utilizatorilor de servicii online nu trebuie sa depinda de localizarea unei companii sau a site-ului folosit. Granitele nationale nu trebuie sa mai complice viata consumatorilor europeni, atunci cand vor sa cumpere online o carte sau sa descarce muzica" a spus Reding.

O alta masura este eliminarea legislatiei fragmentate privind drepturile de copyright, astfel incat utilizatorii sa stie ce pot face cu muzica si filmele descarcate de pe Internet...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea