Financiar

#taxa #contributie #asigurari

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a redus taxa de functionare si RCA

Incepand din aceasta luna, contributia asiguratorilor si brokerilor pentru taxa de functionare , precum si Asigurarea de Raspundere Civila Auto (RCA) vor costa mai putin, a anuntat miercuri Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Arbitrul asigurarilor a decis reducerea celor doua taxe ca urmare a scaderii cu aproape jumatate a contributiei privind taxa de functionare, in primele sase luni, in timp ce contributia pentru RCA a inregistrat o diminuare de 20% in aceeasi perioada, potrivit institutiei.

CSA a decis, marti, reducerea cotei de contributie a asiguratorilor si brokerilor pentru taxa de functionare pana la 0,3%, precum si a cotei de contributie aferente activitatii de asigurari obligatorii de RCA, pana la 1%, incepand cu 1 iulie, a spus miercuri Angela Toncescu, presedintele CSA, potrivit NewsIn.

"Numai in sase luni, cota de contributie pentru taxa de functionare s-a diminuat cu 40%, cota de contributie aferenta activitatii de asigurari obligatorii RCA s-a diminuat cu 20%", a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Presedintele CSA a mentionat, de asemenea, ca si cota datorata Fondului de Protectie a Victimelor Strazii este mai redusa cu 67% de la inceputul anului decat a fost anul trecut.

Reducerea cu trei puncte procentuale este a doua scadere efectuata in ultimele sase luni. Astfel, contributia asiguratorilor si brokerilor pentru taxa de functionare a coborat la 0,3%, de la 0,5% in 2008, iar cota de contributie aferenta activitatii de asigurari obligatorii de RCA a fost redusa la 1%, de la 1,25% anul trecut.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea