Financiar

#tva #senat #impozit minim

Comisia de buget a Senatului a respins majorarea TVA la 24%

Senatorii din comisia de buget-finante a Senatului au decis luni amendarea ordonantei de modificare a Codului Fiscal, astfel incat TVA-ul sa revina la valoarea de 19%, impunand de asemenea o cota redusa, de 5%, pentru alimentele de baza, informeaza Newsin. 


Senatorii au dat un raport favorabil, cu amendamente, Ordonantei, cu sase voturi "pentru" si "patru" impotriva, potrivit vicepresedintelui Comisiei, Sorin Marius Bota.

Mai mult, senatorii au decis trecerea la o cota redusa de TVA si in domeniul constructiilor, amendament sustinut de PNL, dar si revenirea la impozitul de 3% pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi , incepand cu data de 1 ianuarie 2011, si eliminarea impozitului minim de la data de 1 octombrie 2010.

Ministrul Finantelor Sebastian Vladescu a declarat la finalul sedintei din Comisie ca nu a fost de acord cu majoritatea amendamentelor adoptate de senatori, mai putin cu cel care vizeaza anularea impozitului minim.

"S-au discutat doua ordonante de urgenta, Ordonanta 63 privind finantele publice locale si Ordonanta 58 de modificare a Codului Fiscal- principala prevedere fiind cea a majorarii TVA de la 19 la 24%.

La Ordonanta 58 amendamentele cele mai importante au fost cele referitoare la revenirea la cota de 19%, eventual cu cote reduse pentru alimente, de 9 sau 5%, cel privitor la reintroducerea regimului de microintreprinderi cu impozitare de 3% pe cifra de afaceri si cel referitor la anularea impozitului minim.

Cu exceptia anularii impozitului minim, cu celelalte nu am fost de acord", a precizat Vladescu. Intrebat daca este de acord cu revenirea la TVA-ul de 19%, Vladescu s-a marginit sa raspunda sec: "Nu comentez".

Pe de alta parte, senatorii au dat raport favorabil Ordonantei privind legea finantelor publice locale, aducand amendamente. Sebastian Vladescu a spus ca atat Ministerul de Finante cat si Ministerul Administratiei si Internelor nu au fost de acord cu amendamentele formulate de PNL si acceptate de senatori, fara insa a da detalii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea