Financiar

#comenzi #industrie #scadere #bunuri #aprilie

Comenzile noi din industrie au fost cu un sfert mai putine in aprilie

Comenzile noi din industrie au scazut in aprilie cu peste 24% fata de aceeasi luna din 2008, in principal ca urmare a prabusirii industriei bunurilor intermediare, arata datele Institutul National de Statistica . Aprilie este cea de-a cincea luna la rand in care comenzile industriale scad.

De la primul impact major al crizei asupra comenzilor noi din industrie, acestea s-au redus, in ritm anual, cu 9% in decembrie, cu 34,5% in ianuarie, cu 15,9% in februarie si cu 15,6% in martie. Ultima luna de crestere fata de intervalul similar din anul precedent a fost noiembrie 2008, cand comenzile noi din industrie au avansat cu 2,7%.

In aprilie, cel mai mult au scazut comenzile noi din industria bunurilor intermediare - 45,3%, iar cele din industria bunurilor de folosinta indelungata s-au diminuat cu 28,5%. O scadere mai moderata au inregistrat-o comenzile pentru bunurile de uz curent (-9,8%) si pentru bunurile de capital (-2,5%).

Fata de martie, comenzile noi din industrie au fost mai mici cu 4,5%. Pe marile grupe industriale, comenzile noi au fost mai putine in industria bunurilor de  uz curent (-10,3%), industria bunurilor intermediare (-6,8%) si in cea a bunurilor de capital (-1,4%). Singurele care au crescut fata de luna martie au fost comenzile noi din sectorul bunurilor de folosinta indelungata - 2,3%.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea