Financiar

"Codul galben" distruge recoltele si scumpeste alimentele

Ploile „cu piatra” au facut deja ravagii in recolte, lucru care se va reflecta in preturile practicate de comercianti la vara.

„Daca vorbim de ploi insotite de vanturi puternice si grindina , planta este culcata la pamant si efectele asupra recoltelor vor fi unele devastatoare. La cereale, in conditiile in care aceasta vreme va continua, ne putem astepta la o scadere a recoltelor de minimum 15% - maximum 65%, in functie de intensitatea vantului si de cantitatile de apa care vor cadea.

Acum planta este inca verde, a aparut spicul si evident se va ingreuna firul, ceea ce-l face si mai vulnerabil”, ne-a spus Tudor Dorobantu, secretar general al Agrostar . Cu toate acestea, reprezentantul Agrostar ramane optimist, apreciind ca recolta de grau la hectar va fi de aproximativ 4 tone.

Totusi, spune el, daca aceste conditii meteorologice vor continua sa se manifeste , se va ajunge la o productie de 2-2,5 tone pe hectar. Inevitabil, se va vorbi si de o scumpire a produselor din cereale daca prognozele negative din prezent se vor confirma.

Continuarea in Gardianul


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea