Financiar

#pensii #cas #contributii sociale

Cine va plati CAS dupa noua lege a pensiilor

Persoanele cu un venit anual de cel putin patru salarii medii brute, inclusiv cei cu venituri provenite numai din drepturi de autor , conventii civile sau contracte de colaborare, vor fi asigurate obligatoriu la sistemul public de pensii, potrivit noii legi a pensiilor.

Ministerul Muncii a publicat marti pe site proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, care intra astfel in dezbatere publica pana pe 5 februarie.

Conform acestuia, printre cei care vor fi asigurati obligatoriu in sistemul public de pensii in anumite conditii se numara persoanele care sunt: asociat unic, asociati, comanditari sau actionari, administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare sau de management, membri ai asociatiei familiale, persoane autorizate sa desfasoare activitati independente, persoane angajate in institutii internationale, daca nu sunt asiguratii acestora, persoane care realizeaza exclusiv venituri din drepturi de autor, conventii civile sau contracte de colaborare, dar si cele care realizeaza venituri din activitati profesionale .

( citeste continuarea pe Ziare.com )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea